هک چیست؟ چرا و چگونه انجام میشود؟؛
تاریخچه هک
هک امنیت کاربرد نفوذ، هک چیست؟ چگونه انجام میشود؟؛ عمر هک (Hacking) به عنوان بخشی از پردازش و سیستمهای پردازشی، به 5 دهه میرسد و عناوین و بخشهای مختلفی دارد. در سال 1960 در MIT اولین هک اتفاق افتاد و در همان زمان اصطلاح هکر به وجود آمد.
هک چیست؟
هک یعنی چه؟ هک در واقع کاری است که برای پیدا کردن نقاط ورودیِ ممکن در سیستمهای کامپیوتری و یا شبکههای کامپیوتری انجام میشود و در نهایت رخنه و ورود، اتفاق میافتد. Hacking معمولا برای پیدا کردن راه دسترسی البته از نوع دسترسی غیرمجاز به سیستمها و شبکههای کامپیوتری انجام میشود. عموما هدف از هک، یا صدمه رساندن به سیستمها است یا دزدیدن اطلاعات موجود در سیستم.
اما هک میتواند وجهه قانونی هم داشته باشد و آن زمانی است که از هک برای پیدا کردن نقاط ضعف سیستمهای شبکه و کامپیوتری استفاده میشود. در واقع هک با هدف تست انجام میشود. این نوع هک را Ethical Hacking (هک اخلاقی) مینامیم. در این محتوا سعی داریم مفاهیم مختلفی از Ethical Hacking را بیان کنیم.
توصیه های امنیتی برای جلوگیری از هک شدن
با رعایت نکات زیر تا درصد بالایی جلوی هک شدن گرفته میشود:
- استفاده از فایروال در سطح سیستم کامپیوتری و شبکه
- استفاده از نرم افزارهای معتبر
- استفاده از ابزارهای مانیتورینگ برای شبکه و سرورها
- آپدیت سیستم و Firmware و نرم افزارهای نصب شده
- استفاده از سیستم عامل و نرم افزارهای تست و تایید شده
- استفاده از سخت افزارهای معتبر و قطعات اورجینال از شرکت های معتبر
- نصب و آپدیت آنتی ویروس
گفتگوی TechTalk: هک چیست و چرا و چگونه انجام میشود؟
در این قسمت از تک تاک به معرفی هک سیستم های پردازشی میپردازیم. هک کردن چیست و هک کردن یعنی چه؟ هک چه انواعی دارد؟ چرا اصلا هکرها هک میکنند؟ چه دلایلی برای هک کردن سیستم ها وجود دارد؟ انواع هک چیست؟ و هکر از چه روشهایی استفاده میکند؟ ویژگیهای شخصیتی و مهارتی لازم برای هکر چیست؟ در زمینه امنیت چه راهکارهایی وجود دارد تا سیستم ما هک نشود؟
هکر کیست؟
هکر یعنی چه؟ به متخصص کامپیوتری که کار هک کردن را انجام میدهد هکر (Hacker) گفته میشود. هکر در واقع به دنبال اطلاعاتی است که بفهمد سیستمها چگونه کار میکنند و سپس بازی آغاز میشود.
انواع هک چیست؟
بر اساس اینکه چه چیزی هک میشود، میتوان هک را به دستهها و انواع مختلفی تقسیم کرد. در ادامه انواع هک را معرفی میکنیم:
Website Hacking – هک وب سایت
هک وب سایت یعنی به دست گرفتن غیرمجاز کنترل روی وب سایت و نرم افزارهای مربوط به آن مانند دیتابیس و اینترفیسهای دیگر. خواندن مطلب “روش های جلوگیری از هک وب سایت ها” در زمینه امنیت مفید است.
Network Hacking هک شبکه
هک شبکه یعنی جمعآوری اطلاعات درباره شبکه با استفاده از ابزارهایی مانند Telnet، NS lookup، Ping، Tracert، Netstat و غیره. این کار با هدف آسیب رساندن به سیستم شبکه و از کارانداختن آن انجام میشود.
Email Hacking – هک ایمیل
هک ایمیل شامل دسترسی غیرمجاز به اکانت ایمیل و استفاده از آن بدون اجازه مالک آن است. مطلب “جلوگیری از هک ایمیل و بالا بردن امنیت آن” در این زمینه نکات بسیار کاربردی و مهمی ارایه میدهد.
Ethical Hacking – هک اخلاقی
با هدف تست سیستم شبکه و کامپیوتر است و شامل یافتن نقاط ضعف این سیستمها است. در نهایت هم این نقاط ضعف، اصلاح میشود.
Password Hacking – هک رمز عبور
هک کردن رمز عبور و پسورد شامل ریکاور کردن پسوردها از اطلاعاتی است که یا روی سیستمها ذخیره شده یا در تراکنشها استفاده شده است.
Computer Hacking – هک کامپیوتر
هک کردن کامپیوترها شامل دزدیدن رمز عبور و ID با استفاده از روشهای هک است و هکر با این اطلاعات، اقدام به دسترسی غیرمجاز به سیستم پردازشی میکند.