برنامه نویسی, جوملا, سیستم مدیریت محتوا

Joomla چیست؟ توضیحات کامل درباره سیستم مدیریت محتوا جوملا

جوملا چیست؟

 

جوملا یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که برای ایجاد محتوای وب استفاده می شود . به زبان PHP نوشته شده است و از پایگاه داده MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند و از تکنیک های برنامه نویسی شی گرا استفاده می کند.

آیا جوملا مانند وردپرس است؟

تفاوت اساسی بین وردپرس و جوملا در این است که جوملا به عنوان یک CMS با هدف ارائه وب سایت های پورتال مانند شروع شد، در حالی که وردپرس در ابتدا یک پلت فرم متمرکز بر وبلاگ بود. با این حال، این روزها، هم وردپرس و هم جوملا قادر به اجرای هر نوع وب سایتی هستند هستند.

زبان برنامه نویسی جوملا چیست؟

جوملا به زبان PHP نوشته شده است، از تکنیک های برنامه نویسی شی گرا و الگوهای طراحی نرم افزار استفاده می کند و داده ها را در پایگاه داده MySQL ذخیره می کند. وابستگی نرم افزاری به چارچوب Symfony PHP دارد. جوملا شامل ویژگی هایی مانند ذخیره صفحه، فیدهای RSS، وبلاگ ها، جستجو و پشتیبانی از بین المللی سازی زبان است.

آیا جوملا برای سئو خوب است؟

جوملا (و یک افزونه فوق العاده جالب SEO) تقریباً همه آنها را متصل کرده است. همه چیزهایی که دوست داریم برای سئوی درون صفحه کنترل کنیم، اکنون می‌توانند در قسمت مدیریت جوملا پیکربندی شوند. اما در کل جوملا برای سئو خوب نیست.

جوملا یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که برای ایجاد محتوای وب استفاده می شود . به زبان PHP نوشته شده است و از پایگاه داده MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند و از تکنیک های برنامه نویسی شی گرا استفاده می کند.جوملا چیست؟Mordad 19, 1401 AP

جوملا (به انگلیسی: Joomla) یک سامانه مدیریت محتوا آزاد و متن‌باز مخصوص انتشار محتوای وب در وبگاه است. جوملا در یک چارچوب نرم‌افزاری تحت وب مدل-نما-کنترل‌گر ساخته شده که می‌تواند به‌طور مستقل از سیستم مدیریت محتوا استفاده شود. جوملا به زبان پی‌اچ‌پی نوشته شده‌است و از پایگاه دادهٔ مای‌اس‌کیوال استفاده می‌کند.

قابلیت‌های جوملا! شامل امکان بارگذاری موقت در حافظه برای بهبود کارایی (caching)، ایجاد فهرست خودکار، ارسال خبر از طریق قالب RSS، ارائهٔ نسخه قابل چاپ، بخش‌های کوتاه خبری، تالار گفتگو، نظر سنجی، تقویم، جستجوی اینترنت و پشتیبانی از زبان‌های متعدد (از جمله فارسی) است.

علاوه بر امکانات پایه، افزونه‌هایی (شامل کامپوننت، ماژول، پلاگین، قالب، بسته زبان) هستند که به امکانات جوملا می‌افزایند. بیش از ۱۰٬۲۰۰ افزونهٔ رایگان و تجاری در شاخه رسمی افزونه‌های جوملا وجود دارد.

نام جوملا گرفته شده از واژه‌ای در زبان سواحیلی است که به معنی «جملگی» یا «همگی» و همچنین «همگی باهم» است. جوملا با اجازه‌نامهٔ جی‌پی‌ال منتشر می‌شود.

تاریخچه

پیشینه این سیستم به سال ۲۰۰۱ و نرم‌افزار مامبو برمی گردد که توسط گروه مایکرو در استرالیا ایجاد شد. مامبو خیلی سریع جهانی شد و با ارائه ایده‌های مختلف توسط مهندسان و گرافیست‌ها، قدرتمند و به تدریج فراگیر شد. در سال‌های بعد در اثر اختلافاتی که در تیم مامبو به وجود آمد، گروهی از افراد تیم دور هم جمع شدند و جوملا را جایگزین مامبو کردند. جوملا با استفاده از زبان برنامه‌نویسی PHP ساخته شده‌است و از تکنولوژی برنامه‌نویسی شی گرا و پلت فرم‌های طراحی نرم‌افزار استفاده می‌کند. داده‌ها را در پایگاه داده‌های sql ذخیره می‌کند و شامل ویژگی‌هایی مانند جستجو، ذخیره‌سازی صفحه، نظر سنجی، آر اس اس خوان، نسخه قابل چاپ از صفحات، اخبار، وبلاگ و حمایت از زبان‌های بین‌المللی می‌شود.

تاکنون پنج نسخه توسط جوملا ارائه شده‌است که شامل نسخه‌های ۱، ۱٫۵، ۱٫۶، ۱٫۷، ۲٫۵ و جدیداً ۳٫۹ می‌باشد. هم‌اکنون فقط یک نسخه توسط گروه جوملا پشتیبانی و به روز رسانی می‌گردد که همانا نسخه ۳ جوملا است.

اولین نسخهٔ جوملا! نسخهٔ ۱٫۰٫۰ بود که در ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۵ عرضه شد. این نسخهٔ جوملا در واقع بسته‌بندی جدیدی از نسخهٔ ۴٫۵٫۲٫۳ از نرم‌افزار مامبو بود که ایرادهای آن گرفته شده بود. در نقشه راه توسعه این پروژه تصمیم گرفته شده که نسخه ۱٫۵ این برنامه با زبان PHP نسخه ۵ از ابتدا نوشته شود.

جوملا ۱٫۷ و ۱٫۵ تا ۲۴ فوریه پشتیبانی می‌شدند و از آن به بعد تنها از جوملا ۲٫۵ پشتیبانی شد. پشتیبانی از نسخه جوملا ۲٫۵ نیز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ (۱۰ دی ۱۳۹۳) پایان پذیرفت.

جوملا ۳ از آوریل ۲۰۱۳ در دسترس قرار گرفت و آخرین نسخه آن یعنی ۳٫۱۰ همزمان با انتشار نسخه پایدار جوملا ۴ در ۱۷ اوت ۲۰۲۱ (۲۶ مرداد ۱۴۰۰) در دسترس قرار گرفت. جوملا ۳٫۱۰ پلی برای مهاجرت به جوملا ۴ محسوب شده و تا ۲ سال از تاریخ انتشار پشتیبانی خواهد شد. جوملا ۴ حاوی تغییرات بسیار بزرگی نظیر بازنویسی کدها، مدیریت رسانه پیشرفته، رابط کاربری مدیریت جدید، سیستم گردش کار و… است.

دیدگاهتان را بنویسید