اپن کارت چیست؟ بررسی مزایا و معایب Open cart
امروزه ساخت فروشگاه اینترنتی برای عرضه کالا، محصولات و خدمات در بستر اینترنت مورد توجه کسب و کارها قرار گرفته و هر واحد تجاری کوچک و بزرگ در حال ورود به عرصه فروش اینترنتی است تا از طریق آن بتواند فروش خوبی داشته و بر روی برندینگ خود متمرکز شود.
مهمترین مزیت این کار معرفی کسب و کار در سطح وسیعتر است. در حالتی که کسب و کارتان به صورت سنتی باشد و از یک مکان فیزیکی استفاده کنید، مشتریان شما صرفا محدود به محله و شهر شما خواهند بود. اما زمانی که این کار بر روی بستر اینترنتی پیاده سازی میشود این قابلیت وجود دارد تا از سرتاسر جهان امکان جذب مشتری را داشته باشید.
برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی روشهای مختلفی وجود دارد که پیش از هر چیزی باید یک سیستم مناسب برای این کار برگزینید. فروشگاه ساز اپن کارت یکی دیگر از بهترین سیستمهای ساخت فروشگاه اینترنتی است که به کمک آن میتوانید یک سایت فروشگاهی ایجاد کنید. در این مقاله قصد دارم به معرفی کامل اپن کارت و مزایا و معایبی که استفاده از این سیستم دارد بپردازم. در انتها نیز به شما روشی ساده، سریع و آسان برای ساخت فروشگاه اینترنتی معرفی خواهم کرد که جایگزین کردن آن با اپن کارت میتواند روند ساخت سایت را برایتان سادهتر کند.
اپن کارت چیست؟
اپن کارت یا open cart یکی دیگر از بهترین سیستمهای ساخت فروشگاه اینترنتی (E-commerce CMS) است که به صورت متن باز و رایگان در دسترس قرار گرفته است. با استفاده از اپن کارت میتوانید فروشگاه خود را ایجاد کرده و با افزودن محصولات به فروش محصول توسط درگاههای پرداخت اینترنتی ایرانی، نقد و بررسی محصولات و مطالعه دقیق روی فروش و رفتار کاربران بپردازید. سپس به کمک همین دادهها مطالعاتی روی آن انجام داده و با بررسی و بهینه سازی نقاط ضعف و قوت نیز فروش خود را بیشتر کنید.
در استفاده از این سیستم فروشگاه ساز تفاوتی ندارد که کسب و کار شما تا چه اندازه بزرگ باشد. چه یک فروشگاه کوچک در دل یکی از روستاهای شما داشته باشید و چه یک شرکتی باشید که از طریق واردات و صادرات با کمپانیهای بزرگ در دنیا فعالیت داشته باشید، استفاده از این سیستم نیاز شما را برطرف خواهد کرد.
طبق آمار ارائه شده توسط سایت Builtwith استفاده از این سیستم در بین یک میلیون سایت بررسی شده برابر با 4.048 سایت بوده که در مقایسه با سایر سیستمها توانسته است تا سهم 0.4 درصدی را ازآن خود کند.
استفاده از اپن کارت برای ساخت فروشگاه اینترنتی در مقایسه با ووکامرس این مزیت را دارد که سرعت پردازش اطلاعات در سایت میتواند بهتر باشد. اما به دلیل اینکه قابلیتها و کاراییهایی که ووکامرس به کمک افزونههای جانبی و از طرفی جامعه بزرگ استفاده کنندگان دارد، باعث شده تا زیاد به اپن کارت توجه نشود.
قابلیتهایی که به صورت نیاز اصلی برای یک فروشگاه مورد نیاز است شامل موارد زیر است که اپن کارت آنها را برآورده میکند.
کاملا فارسی سازی و راستچین شده
- مدیریت ساده و آسان فروشگاه اینترنتی
- پشتیبانی از قالبها و الگوهای مختلف
- سئو قدرتمند و عالی
- امکان فروش در همه کشورها یا اختصاص دادن به یک کشور خاص
- امکان استفاده از درگاههای پرداخت بانکی
- امکان مشاهده جزییات کامل خرید
- قابلیت استفاده به صورت چند فروشندگی
- امکان درج کد تخفیف و برگزاری جشنوارههای فروش به روش مختلف
- امکان نقد و بررسی محصولات توسط خریداران
- قابلیت چند زبانه کردن فروشگاه اینترنتی
- امکان تجارت B2B
- امکان قرار دادن بی نهایت محصول با قابلیت درج تصاویر به صورت گالری
- و…
برای استفاده از اپن کارت چه چیزهایی لازم است؟
هر سیستم سایت ساز نیاز به یک سرور یا هاست، دامنه، قالب و افزونههای مورد نیاز خود را دارد که به کمک آنها بتوانید فروشگاه خود را توسعه دهید. جدایی از این هزینههای هزینههای دیگری هم باید صرف پشتیبانی و توسعه سیستم شود که به صورت کلی به شرح زیر است.
- خرید دامنه که به صورت متوسط بین 10 تا 500.000 تومان بسته به انتخاب پسوند دامنه هزینه دارد.
- خرید هاست مناسب اپن کارت که به صورت یک ساله بین 300 تا 2 میلیون تومان هزینه دارد.
- طراحی قالب که در صورت استفاده از قالب متوسط بین 600 تا 1 میلیون و در صورت استفاده از قالب اختصاصی بین 5 تا 50 میلیون تومان هزینه دارد.
- اضافه کردن امکانات مورد نیاز و سفارشی سازی سیستم که عموما توسط افزونه ایجاد میشود. این گزینه هم مانند طراحی قالب در صورت استفاده از افزونه آماده بین 600 تا 1 میلیون و در صورت استفاده از افزونه اختصاصی بین 1 تا 5 میلیون تومان هزینه خواهد داشت. البته هزینه در حالت اختصاصی بسته به امکانات و حجم پروژه دارد.
- استخدام پشتیبان برای رفع مشکلات فروشگاه که به صورت متوسط در ماه بین 150 تا 800.000 تومان هزینه خواهد داشت.
- استخدام توسعه دهنده برای افزودن امکانات که این مورد هم بسته به حجم کار میتواند در ماه بین 1 تا چند میلیون تومان هزینه در بر داشته باشد.
هر چقدر که حجم فروشگاه شما بزرگتر باشد و محصولات بیشتری برای فروش داشته باشید، هزینههایی که باید صرف سایت کنید بیشتر خواهد شد. اما به صورت کلی برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی در حالت استاندارد در مجموع نیاز به پرداخت مبلغی بین 5 تا چند ده میلیون دارید.
مزایا و معایب اپن کارت چیست؟
مثل هر سیستم دیگری استفاده از اپن کارت دارای مزایا و معایب خاص خود است که با بررسی و در کنار هم قرار دادن آنها باید ببینید این سیستم مناسب کار شما خواهد بود یا خیر! که در ادامه به معرفی مهمترین آنها میپردازم.
1- پشتیبانی از زبان فارسی
فروشگاه ساز اپن کارت به چندین زبان از جمله فارسی ترجمه شده و در دسترس قرار گرفته است که میتوانید فروشگاه خود را با زبان محلی خود ایجاد کنید. جدایی از این بر روی حالت چند زبانه بودن آن نیز کار شده و میتوانید در صورت استفاده برای یک سایت بین المللی از چندین زبان مختلف برای فروشگاه اینترنتی استفاده کنید.
2- استفاده ساده و رایگان
رایگان بود اپن کارت مهمترین مزیت آن است. بدون نیاز به پرداخت هزینه میتوانید به راحتی آن را دانلود و استفاده کنید. همین رایگان بودن باعث شده تا اپن کارت برای چندین زبان در چندین کشور در دسترس قرار گرفته و سایتهای مختلفی صرف آموزش و ارائه خدمات پشتیبانی در این سیستم فعالیت داشته باشند.
استفاده از سیستم نیز به سادگی در دسترس است و به کمک آموزشهای رایگان و مستندات موجود میتوانید در زمانی کوتاه آن را یاد بگیرید.