هاست

پلسک (Plesk) چیست؟همه چیز درباره ان

 پلسک (Plesk) چیست؟ همه چیز درباره ان

هر وب سایتی به میزبانی وب نیاز دارد تا برای بازدیدکنندگان در وب قابل دسترسی باشد، این بدان معناست که هر صاحب وب سایتی به راهی برای دسترسی به وب سرور محل زندگی وب سایت خود نیاز دارد، اما دسترسی مستقیم به وب سرور نیازمند سطح مهارتی است که تعداد کمی از صاحبان وب سایت دارند، پس چگونه میلیون ها نفر که در کار با سرورهای وب سایت متخصص نیستند، وب سایت ها را با موفقیت راه اندازی می کنند؟ اکثر این افراد از کنترل پنل استفاده می کنند.

پلسک یک کنترل پنل مبتنی بر وب است که به طور فزاینده‌ای به انتخاب ترجیحی برای شرکت های میزبانی وب تبدیل می شود. پیکربندی ساده در Plesk به ارائه دهنده میزبانی وب اجازه می دهد تا به راحتی هزاران هاست مجازی را روی یک سرور واحد مدیریت کند.یک رابط گرافیکی کاربرپسند، مانند Plesk، تمام ویژگی های لازم برای مدیریت وب سرور شما را در یک رابط ساده و شهودی به ارمغان می آورد.

موضوع این مقاله، کنترل پنل پلسک، یکی از محبوب ترین گزینه های موجود برای کار با سرورهای وب سایت است، در مقاله مد نظر، اطلاعاتی برای درک مفهوم کنترل پنل پلسک و به مقایسه آن با Cpanel می پردازیم؛ اگر وب سایت و میزبان وب دارید، در این صورت نیاز به یک کنترل پنل دارید؛ کنترل پنل میزبان وب به سادگی رابطی است که توسط سرویس میزبانی شما ارائه می شود که به شما امکان دسترسی به خدمات و مدیریت سرورهای خود را می دهد.

کنترل پنل میزبانی وب شما به شما امکان دسترسی به مدیر فایل سرور، پایگاه داده و سرور ایمیل را می دهد، همچنین شما می توانید فایروال و فیلتر اسپم خود را تنظیم کنید و گزارش های ترافیک سایت خود را به شما نشان دهد، بدون این ابزارها نمی توانید سایت خود را به درستی مدیریت کنید.

معمولاً اگر هاست اشتراکی یا مجازی خریداری می کنید، این نوع خدمات میزبانی با رابط کنترل پنل ارائه می شود، با این حال، اگر نیاز دارید که به یک سرور اختصاصی سوئیچ کنید، باید رابط کاربری خود را تنظیم کنید؛ مدیریت این رابط از قبل برای شما آسان تر است، اما این موضوع که بتوانید خودتان رابط خود را روی سرور قرار دهید، به شما امکان کنترل بیشتری را می دهد.

تعدادی از گزینه های کنترل پنل میزبانی وب محبوب وجود دارد، دو مورد از محبوب ترین ها عبارت‌اند از cPanel و Plesk، آن ها هر دو دسترسی به ابزارها و منوهایی را که برای مدیریت صحیح سایت میزبان خود نیاز دارید، فراهم می کند.

کنترل پنل چیست؟

بهتر است در ابتدا با مفهوم کنترل پنل آشنا شویم که یک کنترل پنل برای یک وب سرور یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) ارائه می کند که آن را برای افراد عادی کاربر پسند می کند. بدون کنترل پنل، انجام بسیاری از وظایف مربوط به مدیریت برنامه های میزبانی وب، مستلزم داشتن مهارت های حرفه ای یک مدیر سیستم است که با استفاده از رابط خط فرمان تغییرات را ایجاد می کند.

هر کسی که سرورهای میزبانی وب را مدیریت می کند متوجه خواهد شد که چقدر مهم است که بتوانید خدمات میزبانی وب خود از جمله زیرساخت نظارت و مدیریت پلت فرم را به راحتی مدیریت کنید. راه‌های مختلفی برای انجام این عملکردهای مدیریتی و نظارتی وجود دارد، اما کنترل پنل میزبانی وب روشی رایج است که زندگی را آسان‌تر می‌کند.

کنترل پنل های میزبانی وب از یک رابط کاربری گرافیکی برای کمک به شما در صدور دستورات در سطح سرور استفاده می کنند و اکثر شرکت های میزبان وب دارای یک کنترل پنل با سرویس های میزبانی خود هستند. ایجاد تغییرات یا نظارت بر عملکردهای ضروری وب سرور، به کمک کنترل پنل ها بسیار ساده و آسان شده است. پلسک (Plesk) چیست؟

ویژگی های معمولی موجود در کنترل پنل

وب سرورها خدمات پیچیده ای هستند و بنابراین اکثر کنترل پنل ها طیف گسترده ای از گزینه ها و ابزارها را در اختیار شما قرار می دهند. البته، هر کنترل پنل دارای مجموعه ای از ویژگی های کمی متفاوت خواهد بود، اما معمولاً می توانید بیشتر ابزارهای زیر را انتظار داشته باشید:

  • توانایی مدیریت DNS برای وب سایت های شما.
  • تغییر پارامترهای کلیدی برای DBMS شما، از جمله افزودن و حذف پایگاه داده؛ اکثر کنترل پنل های میزبانی دارای قابلیت مدیریت MySQL و PostreSQL هستند.
  • مدیریت حساب های سرور از جمله راه اندازی کاربران، ویرایش سهمیه ها و تعیین حقوق دسترسی.
  • پشتیبان گیری از سرور خود، با ابزارهای بسیاری که پشتیبان گیری کاملاً خودکار یا حداقل زمان بندی پشتیبان را ارائه می دهند.
  • مدیریت ایمیل از جمله مدیریت سرور ایمیل، پیکربندی SPF، DKIM و DMARC. بیشتر کنترل پنل ها از پروتکل های رایج از جمله POP3/SMTP و البته IMAP پشتیبانی می کنند.
  • امکان نصب و مدیریت گواهینامه های SSL.
  • دسترسی به فایل های گزارش سرور و قابلیت های گزارش دهی کامل.
  • یک رابط وب که به شما امکان می دهد خدمات ضروری سیستم را از یک مکان راه دور نظارت کنید.
  • نصب سرورهای جدید و برنامه های جدید روی سرور شما.
  • پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز و لینوکس.
  • ویژگی های اختصاصی برای مدیریت وردپرس، جوملا یا سایر سیستم های مدیریت محتوا.

کنترل پنل پلسک چیست؟

Plesk توسط Plesk, Inc. یک شرکت روسی ایجاد شد و در سال 2001 به صورت عمومی راه اندازی شد. Plesk در سال 2003 به SWSoft فروخته شد که سپس در سال 2008 نام خود را به Parallels تغییر داد. در سال 2015 پس از خرید توسط Oakley Capital به نهاد خود تبدیل شد. پلسک یک نرم افزار اتوماسیون مرکز داده میزبانی وب تجاری است که برای ارائه دهندگان خدمات میزبانی تجاری مبتنی بر لینوکس/یونیکس و ویندوز توسعه یافته است.

پلسک یک کنترل پنل مبتنی بر وب است که به طور فزاینده ای به انتخاب ترجیحی برای شرکت های میزبانی وب تبدیل می شود، پیکربندی ساده در Plesk به ارائه دهنده میزبانی وب اجازه می دهد تا به راحتی هزاران هاست مجازی را روی یک سرور واحد مدیریت کند.

Plesk در مقایسه با cPanel یک تازه وارد به بازار کنترل پنل است، پلسک یک رابط مبتنی بر لینوکس است که در ابتدا در سال 2001 راه اندازی شد؛ بیش از 350000 سرور از پلسک به عنوان رابط کنترل پنل خود استفاده می کنند، می توان از پلسک هم در سرورهای مبتنی بر لینوکس و هم بر روی سرورهای مبتنی بر ویندوز استفاده کرد؛ Plesk به ویژه برای استفاده از پایگاه داده محبوب است، اغلب در ترکیب با ابزارهای مدیریت پایگاه داده محبوب ارسال می شود و تقریباً از تمام موتورهای پایگاه داده پشتیبانی می کند.

Plesk یک سیستم کنترل پنل عالی برای VPS و سرورهای اختصاصی با منو و قابلیت های کاربر پسند می باشد؛ به عبارت دیگر، استفاده از سروری که از Plesk استفاده می کند آنقدر آسان است که هر کسی که تجربه کمی داشته باشد می تواند بلافاصله مدیریت سرور خود را شروع کند. مدیر می‌تواند قالب‌های کلاینت و سایت ایجاد کند که اساساً منابع را برای دامنه‌ها و یا کلاینت‌ها تخصیص می‌دهد. همچنین پلسک برای ساده سازی مدیریت روزمره وب سایت ها طراحی شده است. پلسک وظایف و فرآیندهای مختلف را در یک یا چند سرور به صورت خودکار انجام می دهد. Plesk یک پلت فرم میزبانی وب با یک کنترل پنل است که به مدیر اجازه می دهد تا وب سایت ها، حساب های فروشنده، حساب های ایمیل، DNS و پایگاه های داده را از طریق یک مرورگر وب راه اندازی کند.

پشتیبانی پلسک از سیستم های مدیریت محتوا

Plesk پشتیبانی یکپارچه از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) که شامل وردپرس، جوملا و دروپال است، اما محدود به آن‌ها نیست. همچنین نرم‌افزارهای دیگری مانند Docker، مدیریت چند سرور و محیط‌های فریمورک برای Node.js، PHP، Python، Ruby on Rails و موارد دیگر را در خود جای داده است. پلسک از چندین محیط لینوکس/یونیکس و همچنین ویندوز مایکروسافت و نیز از MySQL، PostgreSQL، MSSQL Server و MSSQL Desktop Engine، سرور پلتفرم جاوا Apache Tomcat و سرور ColdFusion پشتیبانی می کند.

قابلیت های پلسک

قابلیت های پلسک؛ عملکردهای مهمی هستند که هر صاحب وب سایت باید در کنترل پنل به دنبال آن‌ها باشد، اما چند حوزه کلیدی وجود دارد که کنترل پنل Plesk فراتر از اصول اولیه است. آن‌ها ابزارهای خود تعمیری را ارائه می دهند که فرآیند رفع خطاهای فنی رایج را خودکار می کند تا وب سایت شما روان تر اجرا شود و آن‌ها یک کتابخانه بزرگ از برنامه های افزودنی دارند که می توانید از آن‌ها برای اضافه کردن عملکرد اضافی به وب سایت خود استفاده کنید.

افزونه های پلسک

افزونه‌های پلسک شامل بسته‌های نرم‌افزاری است که بخشی از پایگاه کد اصلی نیستند. این افزونه ها به طور کامل با پلسک درتعامل هستند. علاوه بر این، نیازی به پرداخت هزینه برای افزونه‌هایی که نیاز ندارید، نیست، زیرا پلسک رابط خود را فقط برای افزودن آنچه استفاده می‌کنید طراحی کرده است.

برای مدیران فناوری اطلاعات، آن‌ها ویژگی های مفیدی را برای ایجاد و مدیریت حساب های کاربری ارائه می دهند. شما می توانید نقش های کاربری خاصی را تعیین کنید، سطح دسترسی هر یک را کنترل کنید و میزان پهنای باند دسترسی هر کاربر را تعیین کنید. می توانید خدمات اشتراک را برای مشتریان یا فروشندگان راه اندازی و مدیریت کنید و دستورات و وظایف خاصی را از قبل برنامه ریزی کنید.

سه نسخه از Plesk وجود دارد که اهداف مختلفی را دنبال می کنند:

اگر شما فقط نیاز به مدیریت یک وب سایت ساده و یک یا تعداد انگشت شماری دامنه دارید، نسخه Web Admin مناسب است؛ این نسخه با ویژگی های زیادی همراه نیست، اما برای این اهداف، احتمالاً به آن‌ها نیاز نخواهید داشت.

Web Pro Edition دارای انعطاف پذیری و امنیت بیشتر و همچنین ویژگی های بیشتر است؛ ابزارهای این نسخه امکان اتوماسیون و مدیریت انبوه پروژه های متعدد را فراهم می کند، در نهایت، نسخه میزبان وب وجود دارد؛ این پیچیده ترین نسخه رابط است و برای مشاغلی طراحی شده است که خود میزبان سرورهای وب هستند؛ این تنها نسخه ای است که دسترسی به ابزارهای مدیریت دامنه را فراهم می کند.

قیمت گذاری برای پلسک ساده تر از قیمت گذاری سی پنل است، مجوزها برای هر یک از سه نسخه در قالب ماهانه یا سالانه فروخته می شوند؛ این مورد نیز به مشتری بستگی دارد که تعیین کند کدام نسخه از نرم افزار برای او کار می کند.

اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید