امنیت سرور ایمیل به آن معناست که کاربران بتوانند از دامنه ایمیل و دادههای خود در برابر دسترسیهای غیرمجاز محافظت کنند. موارد زیر برای داشتن سرور ایمیل امن ضروریست:
- محافظت از ایمیل موقع ارسال و بعد از رسیدن پیام به مقصد در فولدر inbox
- جلوگیری از ارسال ایمیل توسط کاربران غیرمجاز با استفاده از دامنه شما
- نصب و آپدیت آنتی ویروس در سرور
- چنانچه در سازمان شما کارکنان به کمک ایمیل ارتباط برقرار میکنند باید شبکهای که کارکنان برای ارسال ایمیل به آن متصل میشوند امن باشد.
- اطمینان از اینکه سرورهای ایمیل از نظر فیزیکی برای اشخاص غیرمجاز غیرقابل دسترسی نباشند.
ایمیل سرور چگونه کار میکند؟
سرور ایمیل یک کامپیوتر متمرکز است که ایمیلها را مدیریت میکند. این کامپیوتر، سرور SMTP (پروتکل انتقال ایمیل ساده) نامیده میشود و این قابلیت را دارد که ایمیل را به یک سرور SMTP دیگر ارسال کند و در نهایت به مقصد برساند. پس از زدن دکمه ارسال، کامپیوترها به ایمیل سرور متصل میشوند. هر ایمیل یک آدرس فرستنده و یک آدرس گیرنده دارد و هنگامی که یک ایمیل ارسال میشود، سرور SMTP با استفاده از شناسه و نام دامنه گیرنده شروع به مکانیابی میکند.
هر نام دامنه نشانگر یک آدرس وب منحصربهفرد است که IP نامیده میشود و همچنین سرور DNS سروری است که پیوند بین نام دامنه و آدرس IP در آن ذخیره میشود. سرور SMTP فرستنده ابتدا با سرور DNS ارتباط برقرار میکند و DNS آدرس سرور SMTP گیرنده را برمیگرداند.
سپس سرور SMTP ایمیل را به سرور SMTP گیرنده تحویل میدهد. سرور پس از بررسی ایمیل تأیید میکند که پیغام متعلق به آن است و آن را به همتای خود یعنی سرور POP3 (یا سرور IMAP) تحویل میدهد.
سرورهای پروتکل اداره پست (POP3) سرورهایی هستند که کار دریافت ایمیلها را انجام میدهند. پس از تحویل پیام به سرور POP3، تا زمانی که گیرنده به قصد بررسی پیامها وارد حساب کاربری نشود، کلیه ایمیلهای دریافتی در inbox ذخیره و نگهداری میشو
نقص پروتکل PoP3 و معرفی IMAP
یکی از مشکلات پروتکل PoP3 این است که ایمیل پس از بارگیری در کامپیوتر گیرنده، از صندوق پستی POP3 پاک میشود. یعنی اگر یک بار ایمیلی را روی کامپیوتر خود باز کنید، دیگر نمیتوانید آن را روی رایانه دیگری بررسی کنید. برای رفع این مشکل، IMAP معرفی شد. IMAP4 (پروتکل دسترسی به پیامهای اینترنتی نسخه ۴) یک کپی از ایمیلها را روی سرور نگه میدارد تا هر کجا هستید، صرفا با اتصال اینترنت به تمام ایمیلهای خود دسترسی داشته باشید.
انواع ایمیل سرور کداماند؟
در این بخش با انواع ایمیل سرورها و جزئیات مربوط به آنها آشنا میشویم.
سرورهای وبمیل (ایمیل مبتنی بر وب)
این سرورها به کاربران این امکان را میدهند تا با استفاده از یک مرورگر وب استاندارد از هرکجا که هستند، به نامههای الکترونیکی دسترسی داشته باشند. بسیاری از ارائهدهندگان ایمیل رایگان سرورهای خود را به عنوان وب میل میزبانی میکنند.
سرورهای SMTP
پروتکل انتقال ایمیل ساده (SMTP) پروتکل استاندارد برای ارسال ایمیل است. سرور SMTP برنامهای است که هدف اصلی آن ارسال، دریافت یا انتقال پیامهای ایمیل از یک سرویس گیرنده ایمیل به سرور ایمیل دریافتکننده است.
اینستاگرام
طراحی ساست ومیزبانی وب درکلاب هاست