جاوا اسکریپت, زبان برنامه نویسی

جاوا اسکریپت چیست؟ کاربردها و تفاوت با جاوا

جاوا اسکریپت چیست؟ کاربردها و تفاوت با جاوا

“javascript جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مفسری و سطح بالا است که برای ساخت صفحات تعاملی و واکنشگرا در وب استفاده می شود.” زبان اسکریپتی که در ساخت و کنترل محتوای پویای صفحات وب کاربرد دارد و می تواند بدون نیاز به بارگیری مجدد صفحه به طور دستی هر چیزی را در صفحه جابه جا یا به روزرسانی کند یا به عبارت دیگر تغییر دهد. ویژگی هایی مانند:

  • گرافیک های متحرک
  • اسلایدهای عکس
  • تکمیل خودکار متن
  • فرم های تعاملی

یک روش برای درک بهتر کار جاوا اسکریپت، فکر کردن درباره برخی از ویژگی های وب است که هر روز از آنها استفاده می کنید و احتمالاً آنها را بدیهی می دانید، مانند به روزرسانی خودکار جدول زمانی فیس بوک در صفحه یا پیشنهاداتی که گوگل هنگام جستجو با شروع تایپ به شما نشان می دهد. در هر دو مورد جاوا اسکریپت کاربرد دارد.

  • برای یادگیری جاوا اسکریپت کلیک کنید (رایگان)

نتایج جاوا اسکریپت ممکنه ساده به نظر برسه اما در بسیاری از قسمت های وب از آنها استفاده می شود و در پشت این کارهای ساده اتفاقات بسیار جذابی در حال رخ دادن است. این مقاله راهنمای کاملی از جاوا اسکریپت می باشد که شیوه کار جاوا اسکریپت، دلایل و نحوه استفاده از آن را ارائه می دهد.

 

 

توی این پک فوق العاده، جاوا اسکریپت رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، با جاوا اسکریپت اپلیکیشن بزن، پروژه محور یاد بگیر و حسابی پول در بیار! توی این پک فوق العاده، صفرتاصد مبانی برنامه نویسی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بدون هیچ کلاسی، با صفرتاصد مبانی برنامه نویسی اپلیکیشن بزن، پروژه محور یاد بگیر و حسابی پول در بیار! چرا باید جاوا اسکریپت یاد بگیرید؟

 

جاوا اسکریپت برای دانشجویان و متخصصانی که می خواهند به یک مهندس نرم افزار عالی تبدیل شوند، ضروری است به خصوص اگر در زمینه توسعه وب کار می کنند. در ادامه برخی از مزایای مهم یادگیری جاوا اسکریپت آورده شده است.

  • جاوا اسکریپت محبوب ترین زبان برنامه نویسی در جهان است و به همین دلیل یک انتخاب بسیار خوب برای برنامه نویسان میباشد. جاوا اسکریپت با استفاده از چارچوب های مختلف خود مانند jQuery، Node.JS و … به شما کمک می کند تا در هر دو سمت فرانت اند و بک اند، نرم افزارهای فوق العاده ای توسعه دهید.
  • جاوا اسکریپت همه جا هست و تقریبا روی هر مرورگری نصب می شود. بنابراین برای یادگیری آن نیاز به تنظیم و یا نصب محیط خاصی ندارید. کروم، فایرفاکس، سافاری و بسیاری از مرورگرهای دیگر از جاوا اسکریپت پشتیبانی می کنند.
  • جاوا اسکریپت امکان ساخت وب سایت های بسیار زیبا و سریع را فراهم می کند. می توانید ظاهر و ملموس پذیری وب سایت خود را بهبود داده و بهترین تجربه کاربری گرافیکی را به کاربران ارائه دهید.جاوا اسکریپت چیست؟
  • امروزه جاوا اسکریپت در توسعه برنامه های تلفن همراه، دسکتاپ و بازی ها نیز گسترش یافته است. در نتیجه فرصت های زیادی برای برنامه نویسان آن به وجود آمده است.
  • تقاضای زیاد برای جاوا اسکریپت منجر به رشد فرصت های شغلی و افزایش میزان دستمزد شده است.
  • نکته فوق العاده درباره جاوا اسکریپت تعداد فریمورک ها و کتابخانه های بسیار زیاد آن است که می توانید با استفاده از آنها زمان توسعه نرم افزار را کاهش داده و سرعت تان را بالا ببرید.

یکی از گیج کننده ترین موارد هنگام شروع کار به عنوان یک توسعه دهنده وب این است که چه چیزی را باید یاد بگیرید یا به عبارت دیگر با کدام زبان برنامه نویسی شروع کنید. اگر می خواهید اصول را یاد بگیرید، زبان های نشانه گذاری مانند HTML و CSS همیشه یک نقطه شروع مناسب هستند. HTML برای تعریف عناصر صفحه وب مانند پاراگراف ها و هدرها استفاده می شود و CSS صفحه وب را سبک دهی می کند، مانند: رنگ ها، فاصله ها، طرح بندی و …. اما پس از یادگیری HTML و CSS، کدام زبان اسکریپتی و برنامه نویسی را انتخاب کنیم؟

شاید در مورد Ruby شنیده باشید، تمرکز آن روی ساختار گرامری ساده و آسان است که جذاب به نظر می رسد. ممکنه در مورد PHP هم با شما حرف زده باشند، توانایی این زبان در توسعه و تغییر پلاگین ها و تم های وردپرس مفید می باشد. یا حتی انعطاف پذیری پایتون نیر نقطه شروع خوبی به نظر می رسد. اما شنیده اید که باید روی جاوا اسکریپت تمرکز کنید، پس از کجا شروع خواهید کرد ؟

جاوا اسکریپت برای چه چیزی استفاده می شود؟

javascript جاوا اسکریپت، در مورد استفاده از جاوا اسکریپت کمی توضیح دادیم اما در اینجا موارد استفاده اصلی از آن را معرفی می کنیم.

  • اضافه کردن تعامل پذیری به وب سایت- اگر می خواهید وب سایتتان چیزی بیشتر از یک صفحه ثابت متنی باشد و به دنبال پویایی و تعامل بیشتر هستید باید از جاوا اسکریپت استفاده کنید.
  • توسعه برنامه های موبایل- جاوا اسکریپت فقط برای توسعه وب سایت ها نیست. در ساخت برنامه های موبایل و تبلت نیز به کار می رود.
  • ساخت بازی های مبتنی بر مرورگر وب- آیا تا به حال به طور مستقیم روی مرورگر وب بازی کرده اید؟ جاوا اسکریپت به تحقق این مورد نیز کمک کرده است.
  • توسعه بک اند وب- درسته، جاوا اسکریپت بیشتر در قسمت فرانت اند یا سمت کاربر استفاده می شود اما این زبان اسکریپتی همه کاره و متنوع است و می تواند در زیرساخت های بک اند یا سمت سرور نیز استفاده شود.
  • ساخت برنامه VR- امروزه مهارت های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی VR بسیار مورد تقاضا هستند. با JS Framework می توانید واقعیت مجازی را توسعه دهید. با کمک React VR نیز می توانید یک برنامه وب مبتنی بر واقعیت مجازی ایجاد کنید.
  • یادگیری ماشین- Tensorflowیک کتابخانه یادگیری ماشین است که برای توسعه برنامه های یادگیری ماشین استفاده میشود. با Tensorflow.js (JS Framework) می توانید یادگیری ماشین را با جاوا اسکریپت انجام دهید. به همین دلیل جاوا اسکریپت در زمینه یادگیری ماشین و هوش مصنوعی نیز محبوب شده است.

جاوا اسکریپت چگونه کار می کند؟

 

می توانید جاوا اسکریپت را به طور مستقیم در صفحه وب جایگذاری کنید و یا در یک فایل با پسوند .js قرار دهید. علاوه بر این جاوا اسکریپت یک زبان “سمت کاربر” است که روی سیستم کاربران سایت بارگیری و سپس پردازش می شود.

فریمورک های جاوا اسکریپت

javascript جاوا اسکریپت، بسیاری از فریمورک ها یا چارچوب ها مختص جاوا اسکریپت هستند. این باعث می شود تا استفاده از آن آسان تر شود و رابط کاربری بهتری را فراهم کند.

  • Angular: یک چارچوب MVC مبتنی بر جاوا اسکریپت است که نقش اساسی در توسعه برنامه های تک صفحه ای دارد.
  • React: یک کتابخانه مبتنی بر جاوا اسکریپت است که توسط فیس بوک برای توسعه برنامه وب ساخته شده است. چندین مولفه دارد که هر کدام وظیفه ارائه قسمتی از HTML را بر عهده دارند.
  • jQuery: یک کتابخانه سریع و فشرده مبتنی بر جاوا اسکریپت است که جستجوی اسناد HTML، مدیریت رویدادها، انیمیشن ها و تعاملات Ajax را در جهت توسعه سریع وب ساده می کند.
  • Vue.js: یک چارچوب مبتنی بر جاوا اسکریپت برای ساخت رابط های کاربری است. می تواند به راحتی با کتابخانه ها یا پروژه های دیگر ادغام شود.
  • Ext.js: یک چارچوب ساده مبتنی بر جاوا اسکریپت است که با استفاده از تکنیک هایی مانند Ajax، DHTML و DOM برنامه های وب چند پلتفرمی مانند دسکتاپ، تبلت و تلفن های هوشمند را ایجاد می کند.
  • Ember.js: یک چارچوب جاوا اسکریپت متن باز و سمت کاربر است که برای توسعه برنامه های وب شامل مدیریت داده ها و جریان برنامه ها استفاده می شود.
  • Node.js: یک چارچوب روی زمان اجرای جاوا اسکریپت کروم است که برای ساخت برنامه های شبکه سریع و مقیاس پذیر ایجاد شده است.
  • Backbone.js: یک چارچوب بسیار ساده و سبک است که امکان ساختاربندی کدهای جاوا اسکریپت در معماری MVC را فراهم می کند.

javascript جاوا اسکریپت

تیم تخصصی کلاب هاست

اینستاگرام کلاب هاست

دیدگاهتان را بنویسید