دسته‌بندی نشده

تلسکوپ فضایی هابل پیامد انفجاری حاصل از ابرنواختر رو در کهکشان NGC 298 کاوش میکند

در این تصویر پایین صفحه از تلسکوپ فضایی هابل، کهکشان مارپیچی NGC 298 را مشاهده میکنید.

کهکشان NGC 298 در  فاصلهٔ 89 میلیون سال نوری در صورت فلکی نهنگ قرار دارد و در این تصویر تنها به نظر میرسد.  فقط تعداد انگشت شماری از کهکشان های دوردست و ستارگان پیش زمینه، این کهکشان تنها را همراهی میکنند. درحالی که NGC 298  صلح آمیز به نظر میرسد، در سال 1986 میزبان یکی از شدیدترین رویداد های نجوم و کیهان شناسی بود:  یک انفجار ستاره ای فاجعه بار که به عنوان ابرنواختر نوع دوم شناخته میشود. 

تلسکوپ پیشرفته هابل، تصویر کهکشان  NGC 298 را به عنوان بخشی از یک تحقیق درمورد منشأ ابرنواختر های نوع دوم ثبت کرد. همه ابرنواختر های نوع دوم در اثر فروپاشی و انفجار ستارگان جوان و پرجرم تولید میشوند، اما میتوانند تنوع شگفت انگیزی از روشنایی ها و تنوع طیفی را ایجاد کنند.

ستاره شناسان گمان میکنند که تنوع این نمایش اتش بازی کیهانی ممکن است به دلیل گازها و گرد و‌ غبار هایی باشند که از ستارگان جدا میشوند و در نهایت ابرنواختر یا سوپرنواهای نوع دوم را تولید خواهند کرد.    رصد منطقه اطراف انفجار های ابرنواختر می تواند ردیابی از تاریخچه ستاره مولد را آشکار کند که در این جرم از دست رفته حفظ شده است. و همچنین هر ستاره ای که در آن نزدیکی از ابرنواختر جان سالم به در برده است را آشکار و شناسایی کند. هابل از دوره های کوتاه بین رصد های برنامه ریزی شده استفاده کرد تا بتواند بقایای تعدادی از ابرنواختر های نوع دوم را کشف کند تا در نهایت رابطه بین سامانه‌ های خورشیدی و ابرنواختر های نوع دوم را برملا کند.

منبع: https://esahubble.org/images/potw2322a/

 

نویسنده و مترجم: مهران عظیمی

 

برای تماشای مستندهای علمی درمورد تلسکوپ فضایی هابل به کانال تلگرامی ما بپیوندید

T.me/Documentary20

 

پیج اینستاگرامی ما رو هم فالو کنین : https://instagram.com/science.doc20

 

منتظر مطالب علمی بیشتر در کلاب هاست باشید 

تصویر هابل از کهکشان NGC 298

 

#نجوم #هابل #مستند #علم #علمی #کیهان_شناسی #ستاره #ابرنواختر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *