🌠پیچکهای این موجود دریایی-آسمانی هنگام تعامل با گازهای فوق داغ اطراف آن تشکیل میشوند.
🌠تلسکوپ فضایی هابل تصویر جسم عظیم کهکشان عروس دریایی را ثبت کرد. موجود دریایی-آسمانی در واقع کهکشان عروس دریایی JO206 است که در فاصله 700 میلیون سال نوری از زمین واقع شده است. اینئ کهشکان در صورت فلکی دلو قرار دارد.
🌠تصویر تلسکوپ هابل، بدنه اصلی JO206 را به صورت یک دیسک رنگارنگ نشان میدهد که توسط ابری مه آلود از غبار در حال رشد احاطه شده است. پیچکهای آن، بسیار شبیه پیچکهای موجود دریاییست که نامش از آن گرفته شده است. این پیچکها دنبالهای از کهکشان هستند.
🌠کهکشان عروس دریایی در دریای سیاه رنگی که با ستاره ها نقطه گذاری شده شناور است. کهکشان مارپیچی به سمت سیارهی ما و تلسكوپ هابل زاویه دارد به طوری که رو به سیاره ما قرار دارد و این موجب میشود با جزئیات خیره کنندهای دیده شود .
🌠کهکشانهای عروس دریایی مانند JO206 در خوشههای کهکشانی یافت میشوند. و مشخصه آنها ردههای گازی مشخصی است که از آنها جدا میشود. این ردههای گازی هنگامی جدا میشوند که این کهکشانها از درون فضای میان خوشهای عبور میکنند. این بدان معناست که ویژگیهای آناتومیکی JO206 بسیار بیشتر از آن است که در ابتدا تصور میکردیم.
🌠همانطور که کهکشان مارپیچی JO206 از میان محیط فوق داغ میان خوشهای شنا میکند، گاز از ابر ضعیف مواد اطراف کهکشان کشیده می شود و بازوهای نازک متعددی را تشکیل می دهد. این باعث ایجاد حملات شدید ستارهزایی به نام انفجار ستارهها در پیچکها میشود.
🌠بنابراین مطالعه این مناطق به ستاره شناسان این فرصت را می دهد تا شکل گیری ستاره ها را در شرایط شدید و خشونت آمیز، به دور از تأثیر قرص اصلی یک کهکشان، مشاهده کنند.
🌠اعضای تیم ماموریت گفتند که مشاهدات هابل به کشف شگفت انگیزی منجر شده است که شکل گیری ستاره در پیچک های دنباله دار JO206 عمدتاً به همان روشی که در بدنه اصلی کهکشان انجام می شود پیش میرود. این بدان معناست که در کهکشانهای عروس دریایی، تولد ستارگان آنقدری تحت تأثیرمحیط ستارگان تازه متولد شده نیست.
📍لینک مقاله اصلی:
https://www.space.com/hubble-telescope-jellyfish-galaxy-star-formation-photo
نویسنده و مترجم: مهران عظیمی