هاست

سی پنل چیست؟ انواع و کاربردهای cpanel+راهنمای استفاده

سی پنل چیست؟ انواع و کاربردهای cpanel+راهنمای استفاده

هر شرکت میزبانی به مشتریان خود یک کنترل پنل ارائه می دهد تا کارهایی مانند میزبانی وب سایت ها، مدیریت سرورهای پست الکترونیکی و غیره را ساده کند.

سی پنل ، نوعی کنترل پنل و یک نرم افزار وب با رابط کاربری ساده است که روی سرور شما نصب شده است، در کنترل پنل می توانید تغییراتی در حساب هاست خود ایجاد کنید یا وب سایت میزبان خود را از طریق یک داشبورد ساده و غیر فنی را مدیریت، نگهداری و نظارت کنید و به ویژگی ها و پیکربندی های مهم میزبانی دسترسی داشته باشید.

بسیاری از هاست های وب محبوب از cPanel استفاده میکنند، بنابراین درک مفهوم Cpanel، قابلیت ها، مزایا و معایب آن؛ به شما در زمینه مدیریت کمک شایانی می کند.

برخی از پرکاربردترین نرم افزارهای کنترل پنل عبارت‌اند از: سی پنل، پلسک، دایرکت ادمین، OpenPanel، Zpanel، کلکسو

سی پنل چیست؟

Cpanel یک رابط گرافیکی آنلاین مبتنی بر لینوکس (GUI) است که به عنوان یکی از محبوب ترین کنترل پنل ها در بین توسعه دهندگان وب و شرکت های میزبانی وب برای ساده ساختن مدیریت سرور و وب سایت کاربرد دارد. cPanel به شما امکان  انتشار وب سایت ها، مدیریت دامنه ها، سازماندهی فایل های وب و ایجاد حساب های ایمیل را می دهد. بسیاری از شرکت های میزبانی وب سی پنل را به عنوان بخشی از سرویس میزبانی خود به مشتریان عرضه می کنند.

cPanel دارای رابط مدیریت سرور به نام مدیر میزبان وب (WHM) و رابط کاربری به نام cPanel است. Web Host Manager کنترل اداری روی سرور را فراهم می کند. علاوه بر تنظیمات سرور، WHM چندین حساب ایجاد می کند و بیش از یک وب سایت را مدیریت می کند. این ترکیب به ارائه دهندگان هاست ابزارهایی برای مدیریت سرور ارائه می دهد و به کاربران نیز اجازه  مدیریت وب سایت خود را می دهد.

سی پنل اجرای یک وب سایت را برای هر کسی آسان می کند، نیازی به مدیران وب سایت یا تیم های فنی کامل نیست، زیرا همه ابزارهای شما در کنترل پنل شما موجود است. علاوه بر این، داشبورد cPanel فایل های مختلف وب، MySQL، آمار، ردیابی داده ها، تنظیمات ترجیحی، برنامه های کاربردی وب، دامنه ها، متریک ها، امنیت، نرم افزار پیشرفته و ویژگی های SEO را ارائه می دهد. زمانی که یک ارائه دهنده هاست، سروری را با WHM مدیریت می کند و حساب های cPanel را برای مشتریان خود ایجاد می کند، این عمل به عنوان میزبانی cPanel شناخته می شود.

کاربرپسند بودن و رابط کاربری ساده، سی پنل را به یک انتخاب محبوب در بین وب مسترها تبدیل کرده است؛ علاوه بر این، سی پنل اجرای یک وب سایت، مدیریت فایل های وب و انجام وظایف مختلف را آسان تر می کند.

 

اقداماتی که می توانید از طریق سی پنل انجام دهید:

  • مدیریت و ویرایش فایل های سایت
  • ذخیره اطلاعات تماس مهم
  • ایجاد و مدیریت پایگاه داده MySQL برای وب سایت های وردپرس
  • نصب راحت نرم افزار تنها با چند کلیک
  • فعالسازی Cloudflare برای عملکرد بهتر
  • بروز رسانی و اضافه کردن سوابق DNS
  • نظارت معیارهای کلیدی سایت و سرور خود
  • پیکربندی لایه های امنیتی اضافی
  • فعال سازی cron job های مختلف
  • ایجاد و مدیریت حساب های ایمیل
  • اضافه کردن و نگهداری حساب های کاربری FTP
  • مشاهده جزئیات فضای وب موجود و پهنای باند مورد استفاده

هاست سی پنل چیست؟سی پنل چیست؟

منظور از میزبانی Cpanel در حقیقت میزبانی وب مبتنی بر لینوکس است که نصب Cpanel شامل است؛ طرح میزبانی یک حساب سی پنل برای کنترل عناصر میزبانی وب شما فراهم می کند.

با در نظر گرفتن این موضوع، می توان در انواع میزبانی از جمله هاست اختصاصی، اشتراکی و مدیریت شده وردپرس؛ سی پنل را استفاده کرد.

سی پنل انتخاب خوبی برای مبتدیانی است که به دنبال ساده ترین نوع کنترل پنل هستند؛ با این حال، مانند سایر کنترل پنل هاستینگ، سی پنل نیز مزایا و معایبی دارد.

مزایا و معایب سی پنل

مزایا:

رابط کاربر پسند Cpanel: ویژگی‌های مختلف را تحت ماژول‌های قابل مدیریت دسته‌بندی میکند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا به راحتی آن‌ها را پیدا کنند؛ داشبورد Cpanel همچنین دارای منوها و گرافیک های بصری برای کنترل روان است.

سازگاری: سی پنل بسیار منعطف و سازگاراست و با چندین مرورگر وب از جمله گوگل کروم، سافاری و موزیلا فایرفاکس سازگاری دارد، علاوه بر این، سی پنل بسیاری از برنامه های شخص ثالث، از جمله سازندگان سایت و ابزارهای SEO پشتیبانی می کند.

طیف گسترده ای از ویژگی ها: Cpanel بدون نیاز به دانش فنی پیشرفته، به کاربران اجازه می دهد کارهای پیچیده ای مانند ایجاد زیر دامنه و حساب های FTP، مدیریت پایگاه های داده MySQL و تهیه نسخه پشتیبان از سایت را انجام دهند.

نصب خودکار نرم افزار: سی پنل علاوه بر ویژگی های متعددی آن، به خوبی با نصب کننده برنامه های Softaculous ادغام شده است، این امکان دسترسی به بیش از 400 برنامه از جمله سیستم های مدیریت محتوای محبوب را فراهم می کند، Softaculous از هر برنامه در طول چرخه عمر خود، از نصب تا بروز رسانی، مراقبت میکند.

برخورداری از پشتیبانی قابل اعتماد انجمن های سی پنل و وبلاگ های آموزشی حاوی منابع زیاد: کتابچه راهنمای فنی اختصاصی برای cPanel و WHM نیز موجود است، آن‌ها نحوه استفاده و حل مشکلات مربوط به محصولات Cpanel را توضیح می دهند.

معایب:

آسیب پذیری امنیتی: تحقیقات نشان میدهد که روش احراز هویت دو عاملی Cpanel (2FA) در برابر حملات brute force آسیب پذیر است؛ برای جلوگیری از این امر، همیشه از به روز بودن نسخه سی پنل خود مطمئن شوید.

مجوز پرهزینه: Cpanel بالاترین هزینه لایسنس را در مقایسه با رقبای خود دارد؛ بنابراین، اگر فقط یک وب سایت را مدیریت می کنید، یک طرح میزبانی Cpanel میتواند راه حل ارزان تری باشد زیرا میزبان وب مجوز Cpanel خود را به شما قرض می دهد.

خطر از دست دادن اطلاعات یا فساد: مواقعی وجود دارد که سیستم Cpanel به طور تصادفی تنظیمات سرور را بازنویسی میکند و در طول بروز رسانی های اصلی همه داده ها را حذف میکند؛ این به دلیل خرابی یا خرابی هارد دیسک رخ می دهد؛ در چنین مواردی، سعی کنید برای بازیابی وب سرور خود، بازیابی کامل فاجعه را انجام دهید.

اینستاگرام

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *