حافظه کش

حافظه کش (Cache) چیست؟

حافظه کش (Cache) چیست؟

حافظه پنهان یا کش (Cache)، یک مکان ذخیره‌سازی است که اطلاعات موقتی را جمع‌آوری می‌کند تا وبسایت‌ها، مرورگرها و اپلیکیشن‌ها بتوانند سریع‌تر بارگذاری شوند. به بیان دیگر، کش نوعی حافظه میانجی کوچک است که سرعت دستیابی به اطلاعات را بالا می‌برد. بسته به اینکه دستگاه شما یک کامپیوتر رومیزی، لپ‌تاپ یا موبایل باشد و از مرورگر یا اپلیکیشن استفاده کنید، انواع متفاوتی از کش را خواهید داشت.

حافظه کش بازیابی سریع اطلاعات را آسان می‌کند، که در واقع باعث می‌شود دستگاه‌ها سریع‌تر کار کنند. حافظه کش درست مثل یک انباری عمل می‌کند؛ دسترسی به داده‌ها بصورت محلی را ممکن می‌سازد تا دیگر نیازی نباشد هر بار که از یک وبسایت بازدید می‌کنید یا یک اپلیکیشن را باز می‌کنید، آن داده‌ها را مجددا دانلود نمایید.

حافظه کش (Cache) در بخش‌های مختلف چه نقش موثری دارد؟

اگر بخواهیم تاثیر حافظه کش را بر زندگی روزمره خود بررسی کنیم، با 3 حوزه اصلی سر و کار خواهیم داشت:

  • دستگاه‌ها و نرم‌افزارها

کش هم در نرم‌افزارها و هم در سخت‌افزارها وجود دارد. CPU (Central Processing Unit) که جزء اصلی پردازش اطلاعات نرم‌افزارهای موجود در کامپیوترهای رومیزی، لپ‌تاپ، تلفن‌های هوشمند یا تبلت‌ها است، حافظه کش مخصوص به خود را دارد. کش پردازنده (CPU) یک قطعه حافظه کوچک است که به پردازنده کمک می‌کند تا به آسانی اطلاعاتی که مکررا مورد استفاده قرار می‌گیرد را بازیابی کند. کش پردازنده، داده‌هایی که حافظه اصلی دستگاه شما برای اجرای دستورالعمل‌ها استفاده می‌کند را بسیار سریع‌تر از حالت معمول ذخیره می‌کند.

  • مرورگر‌های وبحافظه کش (Cache) چیست؟

هر مرورگر اینترنتی (اعم از گوگل کروم، فایرفاکس، مایکروسافت اج یا سافاری) حافظه کش مخصوص به خود را دارد. حافظه کش یک مرورگر، فایل‌های مورد نیاز برای نمایش وبسایت‌هایی که بازدید می‌کنید را ذخیره می‌کند تا آن‌ها را برای دفعه بعد که از آن وبسایت‌ها بازدید می‌کنید، آماده داشته باشد. اینگونه می‌تواند آن وبسایت‌ها را سریع‌تر بارگذاری کند. این فایل‌ها شامل عناصری مثل فایل HTML، CSS، جاوا اسکریپت، کوکی‌ها و تصاویر می‌شوند.

برای مثال، وقتی شما از سایت دیجیکالا بازدید می‌کنید، مرورگر شما تمام تصاویر موجود در صفحاتی که باز کردید، فایل‌های HTML و سایر فایل‌های اسکریپت مورد نیاز برای رندر کردن صفحات، اطلاعات شخصی مثل اطلاعات ورود به حساب کاربری و محتویات سبد خرید شما را دانلود می‌کند. به همین دلیل است که وقتی کش مرورگر خود را پاک می‌کنید، درمی‌یابید که باید مجددا وارد حسابتان شده و تنظیمات دلخواهتان را اعمال کنید.

  • اپلیکیشن‌ها

اپلیکیشن‌ها نیز حافظه کش مخصوص به خود را دارند. درست مثل مرورگرها، اپلیکیشن‌ها نیز فایل‌ها و داده‌های مهم را ذخیره می‌کنند تا بتوانند در موقع نیاز، آن‌ها را به سرعت بارگذاری کنند. از آنجاییکه هر اپلیکیشن کاربرد متفاوتی دارد، نوع داده‌هایی که کش می‌کند نیز متفاوت خواهد بود. اما بطور کلی، این کش‌ها شامل تصاویر، تامنیل‌های ویدئو، تاریخچه جستجو و دیگر تنظیمات کاربر می‌شوند. (تامنیل (Thumbnail) به نسخه‌های کم حجم شده از تصاویر و ویدئوها گفته می‌شود که این را دقیقا از روی معنی اسمش می‌توان فهمید. تامنیل به معنی ناخن انگشت شست است و حکایت از کم حجم بودن دارد.)

حافظه کش (Cache) چه اهمیتی برای یک کسب و کار اینترنتی دارد؟

کش کردن داده‌ها از آنجایی حائز اهمیت است که به برنامه‌ها کمک می‌کند عملکرد سریع‌تر و کارایی بیشتری داشته باشند. کاربران اینترنت معمولا از بازدید وبسایتی که به کندی بارگذاری شود منصرف می‌شوند. همین مسئله، کش کردن را برای مدیران وب و صاحبان وبسایت‌ها به امری ضروری بدل می‌کند. داشتن وبسایتی که به سرعت بارگذاری شود، تجربه کاربر را بهبود می‌بخشد و افراد را به استفاده از سایت ترغیب می‌کند.

 

 

 

حافظه کش چه مزیت‌هایی دارد؟

از نقطه نظر کاربران، می‌توان 3 مزیت اصلی برای حافظه کش ذکر کرد:

1.سرعت انجام کارها را افزایش می‌دهد

کلیدی‌ترین مزیت حافظه کش این است که عملکرد سیستم را بهبود بخشیده و تقویت می‌کند. با ذخیره کردن کپی‌هایی از فایل‌های یک وبسایت در حافظه محلی دستگاه، مرورگر شما فقط همان دفعه اولی که از آن سایت بازدید می‌کنید، آن اطلاعات را دانلود می‌کند و می‌تواند در بازدیدهای بعدی، همان فایل‌های محلی را بارگذاری کند. اینگونه دیگر نیازی نیست تا هر دفعه که از یک وبسایت بازدید می‌کنید، تمام اطلاعات و داده‌ها را مجدد دانلود نمایید.

2.باعث صرفه‌جویی در مصرف اینترنت می‌شود

بمنظور کمک به بهبود عملکرد دستگاه، اپلیکیشن‌ها داده‌هایی که اخیرا و اغلب مورد استفاده قرار گرفته‌اند را در حافظه کش ذخیره می‌کنند. این کار نه تنها باعث می‌شود سرعت انجام کارها افزایش پیدا کند، بلکه در بعضی مواقع به اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهد بصورت آفلاین نیز کار کنند. برای مثال، اگر شما دسترسی به اینترنت نداشته باشید، اپلیکیشن می‌تواند با استفاده از داده‌های کش شده حتی بدون اتصال به اینترنت به کار خود ادامه دهد.

3.اطلاعات را برای استفاده‌های بعدی ذخیره می‌کند

مزیت‌های بسیاری در فقط یک بار دانلود کردن فایل‌ها وجود دارد. اگر یک نسخه کپی از یک فایل در حافظه کش ذخیره شده باشد، دیگر نیاز نیست تا یک اپلیکیشن، وقت، باتری و اینترنت را برای دانلود دوباره آن هدر دهد. در عوض، اپلیکیشن نیاز دارد تا تنها فایل‌های تغییر کرده یا جدید را دانلود کند.

 

 

اینستاگرام

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *